embléma

Sós Antikvárium

alapítás éve 1985

Katalógus   in english   BelépésKönyv, könyvtár, térkép, metszet, levelezőlap, hagyaték folyamatos felvásárlása készpénzért, 50 éves szakmai tapasztalattal.

ko16318.   könyv/néprajz, népművészet   berak a kosárba

Magyar Zoltán: A Magyar történeti mondák katalógusa I-XI. kötet (12 darab) TELJES!.

Budapest. 2018. Kairosz. kartonkötés. magyar nyelvű.
méret: 24x17 cm.

ár: 30000 FORINT

A magyar történeti mondák katalógusa a nemzetközi folklorisztika első olyan tudományos monográfiája, amely típus- és motívumindex formájában, hatalmas adatbázis alapján mutatja be egy (európai) nép folklórjának azt a szegmensét, amely a történelmi és kultúrtörténeti emlékezetre reflektál népköltészeti (prózaepikai) formában. E kézikönyvsorozat a benne szereplő kulturális örökség révén sok-sok generáció teremtő képzeletvilágát, ezerszáz év történelmének lokális és nemzeti hagyományait összegzi és rendszerezi. Olyan szellemi katedrális ez, amely az európai kultúrkör minden bizonnyal tematikailag legváltozatosabb mondavilágát örökíti meg.

MAGYAR ZOLTÁN


Magyar Zoltán (1967) az MTA BTK Néprajztudományi Intézetének tudományos főmunkatársa. Eddig 87 önálló kötete és közel kétszáz egyéb tanulmánya jelent meg magyar és idegen nyelven.
Magyarországon kívül tíz országban végzett néprajzi terepmunkát.
Alapító szerkesztője a Magyar Népköltészet Tára, a Documentatio Folkloristica és a Documentatio Epica című szövegfolklorisztikai könyvsorozatoknak. Fő kutatási területei: folklórszövegek tudományos rendszerezése, történeti mondák, magyar néphit és szentkultusz, mesemondók repertoárja.
összes kép nagyban
  1. termék fotó
  2. termék fotó
  3. termék fotó
  4. termék fotó

vissza
Sós Antikvarium 1056 Budapest Váci utca 73.   lap tetejére